Dekorativt billede

I den Internationale Mandeklub går snakken lystigt omkring spisebordet og over opvasken. Her hjælper vi hinanden med at tale dansk.

Der stikker et hoved ind ad døren med et stort smil: ”Skal jeg lave kaffe til mandeklub?” Sådan starter en typisk aften i den Internationale Mandeklub. Vores mandeklub er en dejlig blanding af mænd fra forskellige lande, med hver deres historie om, hvordan de endte i Danmark. Den store overraskelse over, at der pludselig var hvidt og koldt over det hele, er en af de sjove historier, vi har grint meget af. Selvfølgelig er det sjovt, at man ikke vidste, at Danmark engang imellem bliver dækket af sne, men det dækker selvfølgelig også over, at der er nogle overraskelser, som ikke nødvendigvis er sjove, når man kommer til et nyt land. I vores Internationale Mandeklub deler vi historier med hinanden på kryds og tværs. Vi griner rigtig meget af de udfordringer, der er, ved at komme til et land som Danmark.

3 personer står på en strand. Ansigter er ikke genkendelig, solen skinner i det fjerne og laver skygger på strand sandet.

Åbenhed på tværs.

En af de ting, der gør vores lille klub unik, er, at vi kommer fra forskellige trosretninger, og at vi kan snakke åbent om det. Der er altid en, der går foran med at starte på opvasken, efter vi har spist; og hen over de beskidte tallerkner, og nogle få efterladte pommes frites, får vi snakket om både politik, religion og hvad vi eventuelt går og bøvler med. I mandeklubben hjælper vi hinanden med at tale dansk, da det også er vores fællesprog, og så giver det selvfølgelig anledning til at tale om alle de finurligheder, der er ved det danske sprog. Vi får tit mulighed for at prøve noget nyt sammen, og vi hjælper hinanden med at kunne opleve ting, som vi måske ellers ikke vil kunne gøre alene. Her i foråret og vinteren har vi f.eks. lært hvordan man fanger fisk, dog uden at fange andet end tang.