Sprogcafé

Sprogcafé – Lær dansk gratis

Hver torsdag mødes mennesker, der gerne vil lære mere dansk i huset bag Kvaglund Kirke, Kvaglundparken 18. Vi træner det danske sprog ved at tale sammen, skrive lidt og hvad vi ellers kan finde på. Da vi er flere undervisere, er vi delt op i små grupper i mange forskellige niveauer, så alle bliver mødt på sit eget niveau. Der er både for dem, som lige er kommet og næsten ikke kan tale dansk, og for dem, som har været her i lang tid og gerne vil lære mere og være mere flydende i sproget.
I pauserne drikker vi kaffe og hygger os sammen.

Velkommen hver torsdag fra 15:30-17:30 og 17:45-19:30.
Kontakt: Peter Sode Jensen, 8140 3039 eller mail: info@ftc-ribestift.dk

To mænd med brun hudfarve og en kvinde med lys hudfarve sidder omkring et bord, med papir foran sig. De sidder til sprogcafé og lærer dansk.

International mandeklub

Den internationale mandeklub mødes hver tirsdag og nogle starter med at lave mad fra klokken 16.00. Resten dukker op klokken 17.30 og vi fortsætter til klokken ca. 21.00.
Vi er en flok på 15-25 mænd fra 5-10 forskellige lande som mødes om et varieret program. Vi hjælper hinanden med at lave maden og vi lærer hinanden at lave mad.
Vi værdsætter fællesskab meget højt, der er altid tid til, samtaler på dansk med hjælp fra andre sprog På programmet er der er sport, udflugter, grill, livshistorier, besøg, leg og spil, firmabesøg, træning i jobansøgning. Deltagerne i mandeklubben kommer med gode ideer og gør en arbejdsindsats, for at klubben kan køre godt.

Det er lykkedes at skabe et internationalt fællesskab, som mænd vil være med i trods meget forskellig religiøs og etnisk baggrund, uddannelsesniveau og antal år i Danmark. Nogle er nye i Danmark og mangler et godt fællesskab. Nogle er muslimer, andre kristne eller noget helt tredje, nogle forstår ikke meget dansk endnu, andre har været her mange år.

Formålet for international mandeklub er:
At fremme nydanske og danske mænds dannelse af netværk, integration og bedre livskvalitet gennem undervisning, socialt samvær og udviklende aktiviteter.
Det søges gjort ved aktivt at medinddrage mænd med de ressourcer de har (viden, madlavning, kreativitet, Pc viden, musik osv.) samt input fra vores side og ud fra mænds ønsker.
Vi ønsker at være kulturtolk ved at føre kultur- og samfundssamtaler.
Vi ønsker at gennemføre det i samarbejde med relevante grupper af enhver art.

Peter Sode Jensen (tlf.: 8140 3039) leder den internationale mandeklub og kan kontaktes, hvis man vil høre mere om, hvordan man kommer i gang med noget tilsvarende. Vi tror, at der er et behov for et lignende fællesskab for internationale mænd i andre byer i Ribe Stift.

Den internationale mandeklub er en del af Folkekirkens Tværkulturelle center i Ribe stift (FTC).

To mænd, én fra Kongo og en fra Iran står og laver vafler i en bod på International Day.

International Kvindeklub (Kvinder møder kvinder)

Kvinder møder Kvinder er en international klub for kvinder, med forskellige nationaliteter og religiøse baggrunde. Kvaglund Kirke ønsker at være en synlig, åben kirke og ønsker at signalere at vi VIL Alle. Vi ønsker at være et synligt kristent fællesskab, nærværende gennem næstekærlighed. Målet er at fremme nydanske kvinders dannelse af netværk, integration og bedre livskvalitet gennem socialt samvær og udviklende aktiviteter, hvor alle medinddrages med de ressourcer, vi har i f.eks. syning, madlavning, kreativitet og input i samtaleemner.

Det betyder, at vi lærer at lave nationalretter og hører om traditionen, vi syr, fører samtaler om bl.a. kvindens rolle, vi samtale om bøn og faste i de forskellige religioner og om de forskellige højtider. Vi har også undervisning i f.eks. sundhed, opdragelse af børn og skolehjem samtale. Kvinderne foreslår emner til programmer og nogle vælges hvert halve år til at lave det sammen med undertegnede.

Vi mødes hver onsdag kl. 14.00 – 17.00.  Alle religioner er repræsenteret. Klubben mødes i huset som ligger bag kirken, men de kommer også ind i kirken til bl.a. kvindefester. Der er tilknyttet 9 frivillige, både danske og ny-danske kvinder. Det er vigtigt at invitere og opsøge ofte, enten man møder kvinder på vejen eller går på husbesøg.

I øjeblikket tilbyder Kvinder møder kvinder dansk undervisning som kan give en 9. klasses eksamen. Se kalenderen for mere info eller kontakt Inge Skjølstrup.

4 kvinder står opstillet i køkkenet i det internationale hus ved Kvaglund Kirke.

Tværkulturel lejr

”Tværkulturelle kristne sommerlejr” bliver afholdt i Løgumkloster. Lejren er arrangeret af FTC i Ribe Stift, Luthersk Mission, Haderslev stift, Kolding Provsti og Indre mission. Formålet med lejren er at opbygge venskab, skabe fællesskab og netværk blandt deltagere. Det giver også alle en mulighed for at lære mere om Gud. Vi lærer dansk kultur og sprog. Alle er velkomne til at være med uanset kultur, religion og status.

4 kvinder, 2 mænd og et barn er at se på billedet. De voksne mænd og kvinder står iført noget traditionelt tøj fra Indien. Barnet ser op til hans far.