Undervisning

Alpha kursus

Alpha er en række oplæg om den kristne tro. Typisk holdes et forløb over 11 uger hvor man mødes en gang i ugen. Hver gang tages et emne om tro op, og er et oplæg til en efterfølgende samtale. Alpha holdes stort set over hele verden, og alle er velkomne. Det holdes f.eks. på cafèer, i kirker, på universiteter, aftenskoler eller i private hjem. Ikke to Alpha kurser er ens, men generelt har de tre ting til fælles: Mad, et oplæg og en god samtale.

 

Mad

Et måltid mad er en god måde at bringe folk sammen på, og det er det også i forbindelse med Alpha. Derfor begynder vi med at spise sammen, fordi det medvirker til at opbygge et fællesskab og dermed lære hinanden at kende.

 

Film eller oplæg

Oplæggene er udformet til at engagere og inspirere deltagerne til en samtale. De varer som regel 30 minutter, og det kan enten være et personligt oplæg eller en af de videoer, der findes til alle sessionerne. De udforsker de store emner om tro og åbner en samtale om grundelementerne i kristendommen, som for eksempel: Hvem er Jesus? Hvordan kan jeg tro? Hvorfor og hvordan kan jeg bede? Hvordan leder Gud os?

 

Diskussion

Dette er som regel den vigtigste del af et Alpha kursus: Muligheden for at dele tanker og ideer om det pågældende emne i en mindre gruppe. Ingen er forpligtede til at sige noget, og der er ikke noget der ikke må siges eller stilles spørgsmål til. Dette er en mulighed for at høre andres mening og bidrage med sit eget perspektiv i en ærlig, venlig og åben atmosfære.


Du kan finde materiale og mere inspiration på https://danmark.alpha.org/.

Al Massira

Al Massira kom til Danmark første gang i september 2016. Siden da har der været afholdt fem lederkurser, hvor 86 personer er blevet udrustet til at lede Al Massira-grupper.

Al Massira har på kort tid udviklet sig i Danmark, og fra januar 2020 er der dannet et Al Massira Danmark Team. Claus Kristensen arbejder med at oversætte materialet til dansk. Spørgsmålsark og noter foreligger nu på dansk, og der arbejdes på at få Ledermanualen oversat. Der er små reklamekort med et overblik over Al Massira, som er oversat, og en dansk infofolder er også på vej.
Der er en kort præsentationsvideo med danske undertekster. Klik her og se videoen.
Der er planlagt to lederkurser i marts og april:
• Et i Hillerød, som forløber over tre aftener og en lørdag.
• Et i Skjern den 17.-18. april


Tilmelding til en af de tværkulturelle
konsulenter.

OM OS


Vi har hovedkontor i Kvaglund Kirke i Esbjerg. Vi arbejder med det Tværkulturelle i hele Ribe sitft og ønsker du/I hjælp til opstart af et Tværkulturelt arbejde er du/I velkommen til at kontakte os.


God fornøjelse med det Tværkulturelle arbejde.

KONTAKT HOVEDKONTORET


Kvaglund Kirke Esbjerg

Kvaglundparken 18

6705 Esbjerg Ø


T. +45 8140 3039

E.  info@ftc-ribestift.dk

W. www.ftc-ribestift.dk

Send sikker e-mail til Stiftpræst

Copyright 2012 - 2016 FTC, Ribestift All rights reserved