Medier

2020

Sat som her fortæller om hans liv i Danmark. Blandt andet så finder man ham i International Mandeklub i Kvaglund. 

2019

Hvordan har din østeuropæiske nabo det?

Det var temaet for en inspirationsaften i Bjerringbro, hvor over 70 mennesker var samlet til at møde og høre fra østeuropæiske migranter og medborgere fra lokalområdet.

Den væsentligste årsag bag folkekirkens faldende medlemsprocent er indvandringen. Kirkens største udfordring er, at den er ved at blive et fællesskab primært for dem, som har dansk oprindelse. Bør kirken ikke fortsat være hele folkets kirke?...... BEMÆRK: Artikeln kræver et abonnement hos for at læse.

Efter 6½ år som stiftspræst for Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe Stift, er det tid til nye opgaver. Jeg er taknemlig for min tid i Kvaglund Kirke, hvor jeg har lært meget, og hvor jeg har fået lov til at være med i videreudviklingen af det tværkulturelle arbejde ud fra kirken og ud i hele Ribe Stift.....

Præsten var lidt utryg ved de nye udlændinge, der var kommet til sognet, og som hun aldrig så. Kun hvis hun stod op midt om natten, når udlændingene, primært rumænere, var på vej ud på gårdene for at fodre og malke eller på vej rundt til postkasserne for at dele aviser ud.

Landmanden vidste godt, hvor de arbejdede, men han kendte dem ikke. Han sad også i menighedsrådet, og præsten og menighedsrådet besluttede for sammen med foreningerne i Egvad Sogn at række hånden ud til sognets 41 udlændinge uden dansk statsborgerskab (primært østeuropæere). De inviterede til en række arrangementer under titlen ”Kend din nabo”.

2018

Vi oplever dagligt her i Kvaglund kirke, at mennesker fra den store verden kommer og bliver en del af kirkens fællesskab. Vi har en ung mand, som er begyndt i praktik her i kirken. I øjeblikket har han sit hjem i asylcenteret i Hviding. Han vil gerne fortælle om hvorfor han er i Danmark, og hvorfor han har søgt asyl i Danmark.

“Sprogcafeen er en af vores meget få muligheder for at lære dansk” Sådan siger Elena og Adrian fra Rumænien, et ungt par som har været I Danmark I tre år. De har kun lært meget lidt dansk, fordi de har arbejdet rigtig meget, men også fordi danskerne alt for ofte slår over i engelsk.

Hvordan østeuropæere inddrages i folkekirken

Den store indvandring af østeuropæere mærkes rundt i landet – særligt i sogne med meget landbrug og fiskeri. Her bor der mange fra Polen og Rumænien og derfor er vi lige nu i gang med oversættelse af materiale til disse sprog.

Efter en gudstjeneste for snart 10 år siden blev jeg spurgt, om jeg ville være frivillig i ”Kvinder møder Kvinder”. Uden rigtigt at vide, hvad det egentligt indebar, sagde jeg straks ja.

Jeg var stoppet som lærer på Markusskolen, og den ekstra tid, der nu var til rådighed, ville jeg gerne bruge på noget meningsfyldt. Samtidigt ville i gang. At være frivillig i kvindeklubben er en dejlig og spændende opgave. I årenes løb har vi frivillige mødt kvinder fra mange lande og har hørt mange forskellige livshistorier. Enkelte af kvinderne er kommet gennem alle årene, og nye møder op, hvilket gør det spændende at komme hver gang.

Virkeligheden er også kommet til Kvaglund, og Kvaglund kirke. Igennem mange år har Kvaglund kirke arbejdet på at nå ud til alle mennesker uanset om man er født i Danmark eller et andet sted i verden. Kvaglund kirke arbejder meget bevidst på at gøre ordene fra Mattæus kapitel 25 vers 35-36 til virkelighed. Hayedehs historie

2017

Vi har haft to praktikanter fra Sydvestjyllands Efterskole som har skrevet en artikel om det at være indvandre i Danmark. Artiklen indeholder erfaringer fra en indvandre som er blevet interviewet. Navne er ændret i artiklen for at beskytte personer.

2016

Daniel Ettrup Larsen har i MF-bladet udegivet en artikel om flygninge i folkekirken. Er fortæller han om fælleskabet og hvordan kirken fornyes. Du kan læse artiklen i MF-bladet på teologi.dk. Her finder du også mange andre spændende artikler og fortællinger.

FTC har været udsendt på Familiekanalen for 2. gang. Her fortæller Stiftspræst Daniel Ettrup Larsen, Misghina Abrehe og Haile Goitom om FTC.

Få fortællingen om hvad FTC er og hvordan 2 nydanskere oplever at være med til aktiviteter. Hør dem også fortælle om Kontaktfamilier og Sommerlejr.

2015

TVSYD har været med på en af vores Tværkulturelle Sommelejre. Her fortæller de om hvad man laver og hvilken forskel det gør for dem som er med på lejrene. Stiftspræst Daniel Ettrup Larsen fortæller til sidst om hvorfor Folkekirken arrangerer disse lejre.

Vilslev og Hunderup Pastrat har udgivet et kirkeblad med en artikel om FTC. Her fortæller Poul Martin om oplevelser og erfaringer i FTC.

I 2015 startede der en stor flygtninge strøm som har sat gang i mange medier. På folkekirken.dk er der en artikel som fortælle om forskellige tilbud til flygtninge som folkekirken står for og her er FTC også nævnt.

Mandeklubben har i 2015 vundet aktivitetsprisen. Der har været en artikkel om dette i udfordringen Haile Poul Martin og Misghina.

På Frystuphave Efterskole havde en flok elever et skole projekt hvor de skulle udarbejde et interview og i den forbindelse har de lavet et med Stiftspræst Daniel Ettrup Larsen om FTC.

2014

I Ribe stiftsnyt er der udgivet en artikel af Stiftspræst Daniel Ettrup Larsen. Artiklen omhandler migrantmenigheder og fortæller om ansvaret som FTC har i og hvad fremtiden vil bringe.

Copyright 2012 - 2016 FTC, Ribestift All rights reserved

OM OS


Vi har hovedkontor i Kvaglund Kirke i Esbjerg. Vi arbejder med det Tværkulturelle i hele Ribe sitft og ønsker du/I hjælp til opstart af et Tværkulturelt arbejde er du/I velkommen til at kontakte os.


God fornøjelse med det Tværkulturelle arbejde.

KONTAKT HOVEDKONTORET


Kvaglund Kirke Esbjerg

Kvaglundparken 18

6705 Esbjerg Ø


T. +45 8140 3039

E.  info@ftc-ribestift.dk

W. www.ftc-ribestift.dk

Send sikker e-mail til Stiftpræst