Ung familie udforsker kirkens muligheder

3 dage før juleaften besøgte jeg Olga og Oleksander og deres to dejlige drenge i deres skønne hjem i Holsted. 

For 9 år siden tog de en beslutning om at rejse fra Ukraine til Danmark. De flyttede i forbindelse med deres uddannelse som dyrlæger. Dengang var der muligheder for at   komme i praktik på nogle danske gårde.

Det resulterede i, at de blev så glade for Danmark, at de besluttede at prøve lykken her i Danmark.

Olga kommer ikke så langt fra hovedstaden Kiev. Oleksander kommer fra en by, der hedder Shostks, som ligger nord på i Ukraine tæt på den Russiske grænse. De startede begge på deres uddannelse og fik ret hurtigt øje på hinanden, og sød musik opstod.

At blive dyrlæge i Ukraine tager ca. 7 år. De startede begge da de var 17 år og var færdige som 24-årige.

De siger begge to at det var hårdt i begyndelsen at bo i Danmark. De var meget fokuserede på at tjene penge, da de havde planer om at rejse tilbage og købe deres eget hus og arbejde som dyrlæger. Men som tiden gik blev de meget glade for at bo her i Danmark. Efterfølgende er de to drenge også kommet til og en lille ny er på vej. En af grundene til, at de er blevet, er i høj grad vores samfundsstruktur; at der er ikke forskel på høj og lav, skolen virker, hospitalssystemet virker. Der er meget mere orden her end i Ukraine, giver de begge udtryk for.

De har boet i Holsted og omegn hele tiden, hvor de nu også har købt hus. De fortæller, at de stort set er glade for deres liv, der er dog engang imellem, at de savner venner og familie i Ukraine. Men det hjælper rigtig meget, at de begge har godt arbejde. De møder også mage søde mennesker i forskellige sammenhænge. De er begyndt at kende nogle mennesker fra kirken, både i Holsted og Vejen. Det hele startede med at de tog med på en kirkeudflugt. Det har resulteret i, at de er begyndt at komme med til Fællesspisning, som er nogle gange om året i forbindelse med Vejen kirke. Vi tager selvfølgeligt også børnene med til disse arrangementer, som de rigtig godt kan lide. Vi får også engang imellem besøg af Mette, som arbejder som kirke og kultur medarbejder i Vejen og Holsted kirker. Det er vi også meget glade for.

Olga og Oleksander er et rigtig godt eksempel på arbejdsomhed, eftertænksomhed og et meget positivt livssyn. De viser med deres liv, at tingene godt kan gennemføres, selvom der skal kæmpes. Det er også meget positivt, at familien heller ikke er bange for at udforske og opsøger kirken og tager imod de gode tilbud, der tilbydes der.

Tak til Olga og Oleksander og deres 2 børn for venlig medvirken til denne artikel.


Poul Martin Aalling Nielsen

Tværkulturel medarbejder i Ribe stift.


OM OS


Vi har hovedkontor i Kvaglund Kirke i Esbjerg. Vi arbejder med det Tværkulturelle i hele Ribe sitft og ønsker du/I hjælp til opstart af et Tværkulturelt arbejde er du/I velkommen til at kontakte os.


God fornøjelse med det Tværkulturelle arbejde.

KONTAKT HOVEDKONTORET


Kvaglund Kirke Esbjerg

Kvaglundparken 18

6705 Esbjerg Ø


T. +45 8140 3039

E.  info@ftc-ribestift.dk

W. www.ftc-ribestift.dk

Send sikker e-mail til Stiftpræst

Copyright 2012 - 2016 FTC, Ribestift All rights reserved