Østarbejdere

Vi får flere arbejdere fra østeuropa og sådan hjælper vi dem...

Folkekirkens Tværkulturelle Center vil her give inspiration til at hjælpe østarbejdere i en dansk hverdag. Vi vil fortælle historier om deres liv i danmark og vi vil hjælpe med guidlines som andre kan bruge til at hjælpe østarbejdere i det danske samfund.

Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe stift har udarbejdet en folder som beskriver hvordan vi som sogn kan hjælpe østeuropæere. Du kan her hente folderen, som du kan printe. 


Østeuropæere i dit sogn (Print venlig version) - PDF

Østeuropæere i dit sogn ((Kort udgave) Print venlig version) - PDF

Reskaber og materialer som kan hjælpe østarbejdere ved en gudstjeneste.


Salmer og liturgier på andre sprog. Hent dem som PDF på interchurch.dk.

3 dage før juleaften besøgte jeg Olga og Oleksander og deres to dejlige drenge i deres skønne hjem i Holsted. 

For 9 år siden tog de en beslutning om at rejse fra Ukraine til Danmark

Vi var til international julegudstjeneste i Faster kirke. Vi var meget spændte på, hvor mange der ville møde op. Det var der heldigvis mange der gjorde.

Jeg hedder Constantin og bor i Grønbjerg sammen med min familie. Min familie består af mig, min kone Nadia og vores to børn Patricia og Cristian på 9 og 4 år. Vi kommer fra Moldova, men vores børn blev født i Danmark. Tilsammen har vi boet i Danmark i omkring 7 år.

Østarbejdere i dit sogn


For nylig blev der udsendt statistik fra stiftet med præcist overblik over, hvor mange nydanskere der er i hvert sogn og provsti i Ribe Stift. Mange blev overrasket over, hvor store tallene rent faktisk er. Nydanskere har været mere synlige og omtalte i nogle sogne frem for andre, men statistikken viser, at der i mange sogne er flere, end man regnede med. Mange sogne, både i byerne og på landet, ligger omkring de 10%. Særligt østarbejdere og andre migrantarbejdere tæller godt.

OM OS


Vi har hovedkontor i Kvaglund Kirke i Esbjerg. Vi arbejder med det Tværkulturelle i hele Ribe sitft og ønsker du/I hjælp til opstart af et Tværkulturelt arbejde er du/I velkommen til at kontakte os.


God fornøjelse med det Tværkulturelle arbejde.

KONTAKT HOVEDKONTORET


Kvaglund Kirke Esbjerg

Kvaglundparken 18

6705 Esbjerg Ø


T. +45 8140 3039

E.  info@ftc-ribestift.dk

W. www.ftc-ribestift.dk

Send sikker e-mail til Stiftpræst

Copyright 2012 - 2016 FTC, Ribestift All rights reserved