Historier om International Church

Jeg hedder Jim Hendry, men nære venner kalder mig Jamie, så I kalder mig bare Jamie!

Jeg kommer fra en lille landsby ved navn Auchenblae 40 km syd for Aberdeen i Skotland.

Min kone hedder Nicola og jeg har en datter Lucie og en søn Scott.


Jeg var arbejdsløs og kæmpede hele julen 2018 for at komme til rette med det. Så kom der et job Danmark og jeg tog chancen. Jeg skulle rejse sammen med en ven og kollega Robert.


Da tiden kom nærmere, og jeg skulle forlade Skotland i begyndelsen af ​​marts, begyndte jeg at indse, at dette ikke var noget for mig, og at jeg ville savne Nicola og min familie og livet her for meget.


En gang her i Danmark følte jeg mig som en 'kanin i forlygterne'. Jeg kan huske den første morgen, efter at vi var ankommet, vi gik til et supermarked, og jeg frøs. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg skulle købe. Jeg var nødt til at ringe til Nicola for at spørge hende, hvad jeg skulle gøre!

Vi overnattede i Sjelborg og cyklede hver morgen gennem vinden og regnen og mørket. Det føltes meget langt hjemmefra!


En mørk aften følte jeg mig ganske desperat, jeg søgte på Google efter 'ENGLISH SPEAKING CHURCH IN ESBJERG'. Den kom med en e-mail adresse til Ole Nielsen, så jeg sendte ham en e-mail. Næste dag fik jeg et svar, der inviterede mig til middag med Ole, Karen og hans familie og en anden familie Soren og Mette Muff. Det var dejligt at møde alle familier og at blive gjort så velkommen!


Siden den tid er de blevet nære venner og har inkluderet mig i måltider og mountainbike og også den internationale gudstjeneste hver måned i Sædden kirke.

Ugerne gik, men de følelser, som jeg havde ved at savne alle derhjemme, forsvandt ikke. Faktisk blev det mere intenst.

Nicola og jeg rejste på en ferie for at fejre vores 30-års bryllupsdag, og da jeg kom tilbage, havde jeg det ganske forfærdelig.


Da jeg kom tilbage torsdag eftermiddag, mailede jeg Bent Christensen og spurgte, om jeg kunne komme og få en snak. Han inviterede mig venligt til middag sammen med sin familie. Det var dejligt at møde dem alle.

Bagefter gik vi en tur langs stranden med hans hund, og det var da tingene begyndte at dukke op.


Jeg har haft en vanskelig barndom. Min far var alkoholiker, og fra en meget tidlig alder byggede jeg mentale barrierer op for at lukke smerten ude. Barriererne har været hos mig indtil i dag og har påvirket alle mine forhold - med Nicola og mine søstre. Da min far døde i 1983 kunne jeg ikke tilgive ham. Faktisk havde jeg ikke tilgivet ham i 36 år.

Så vendte Bent mig mod havet og pegede i retning af Skotland. "Jim, hvis du kan, kan du bare tilgive ham nu - han er lige derovre"

 

Så efter 36 år råbte jeg: "far, jeg tilgiver dig for hvad du gjorde mod os, jeg tilgiver dig"

På det tidspunkt brød jeg sammen - det føltes som en frisættelse efter alle disse år. Bent holdt mig fast og bad for mig.

Vi gik lidt videre på stranden, og så sagde Bent, jeg vil bede for dig igen, så det gjorde han. Igen var der tårer, og jeg holdt fast ved ham.

Gad vide hvad folk har tænkt, hvis de så det!!!!


Min kone Nicola har været en engageret kristen i mange år. Faktisk har det hjulpet hende med at tackle mig og mine problemer, og hun og hendes venner i kirken har bedt for mig i årevis.

Jeg har altid kæmpet med en ordentlig tro, selvom jeg altid har følt mig tæt på Gud, når jeg har været i bakker og skove.

Men tiden med Bent på stranden var et afgørende øjeblik, og jeg fandt endelig min tro og Gud!


Så jeg er overbevist om, at Gud hele tiden havde en plan om at bringe mig til Danmark, ikke til jobbet, men at finde jer dejlige mennesker i Danmark og til sidst have hjælp til at finde Gud og en reel tro.


Bent, du har været her, da jeg havde mest brug for dig. Jeg kan ikke takke dig nok for det og vil aldrig glemme dig.

Jeg ved, at jeg har en lang vej at gå. Alle siger, at det ikke er for sent for Gud at arbejde med mig. Barrierer, som jeg har bygget op i alle disse år, begynder at lade lyset komme igennem nu. Jeg tror, ​​at Guds helbredelse begynder i mig omsider.

 

OM OS


Vi har hovedkontor i Kvaglund Kirke i Esbjerg. Vi arbejder med det Tværkulturelle i hele Ribe sitft og ønsker du/I hjælp til opstart af et Tværkulturelt arbejde er du/I velkommen til at kontakte os.


God fornøjelse med det Tværkulturelle arbejde.

KONTAKT HOVEDKONTORET


Kvaglund Kirke Esbjerg

Kvaglundparken 18

6705 Esbjerg Ø


T. +45 8140 3039

E.  info@ftc-ribestift.dk

W. www.ftc-ribestift.dk

Send sikker e-mail til Stiftpræst

Copyright 2012 - 2016 FTC, Ribestift All rights reserved